Novčić po novčić za kovčežić pun prijateljstva

Objavljeno u Grad Drniš - prijatelj djece

Akciju "Pun kofer prijateljstva" Savez društava Naša djeca Hrvatske s Društvom Naša djeca Grada Vinkovaca započeo je još ove jeseni te je dosad prikupljeno 80-ak kofera koji su i uručeni djeci, korisnicima igraonice "Ganja" u Gunji.  Djeca i njihove obitelji bile su oduševljene i ganute dostavljenim koferima koji su stigli iz cijele Hrvatske.

Cilj humanitarne akcije je osigurati svakom djetetu s poplavljenog područja Vukovarsko-srijemske županije pojedinačno putnu torbu (kofer) s najosnovnijim osobnim stvarima za svaku priliku. S obzirom na to da se djeca i njihove obitelji već duže vrijeme ne mogu vratiti svojim kućama, već svakodnevni život provode u kontejnerskom naselju ili raseljeni kod rodbine mijenjajući adrese boravka, ovom humanitarnom akcijom želimo im olakšati život "ptica selica" do povratka njihovim domovima.

 

Akciji su se dosad odazvala brojna Društva Naša djeca, tvrtke, hoteli, rotary klubovi, udruge i pojedinci, a CityEX osigurao je besplatnu dostavu kofera u Gunju, što bi nastavio i nastavkom akcije.

Kako još svi mališani nisu dobili svoje kofere prijateljstva, Savez društava Naša djeca Hrvatske nastavlja ovu humanitarnu akciju pod nazivom "Kofer pun prijateljstva – novčić za kovčežić" prikupljajući pomoć putem humanitarnog donacijskog žiro-računa koji će biti otvoren od 15. prosinca do 15. siječnja 2015. godine.

Pozivamo širu javnost, sve građane, tvrtke, ustanove, organizacije da u ovo blagdansko vrijeme darivanja doniraju sredstva za kupnju i opremanje kofera prijateljstva za djecu iz igraonice "Ganja" u Gunji kako bi svako dijete iz igraonice "Ganja" imao kofer s osobnim stvarima (odjećom, obućom, kozmetikom).

Broj donacijskog računa "Kofer pun prijateljstva – novčić za kovčežić":

IBAN HR57 2340 0091 5106 8729 1

Primjerak popunjene uplatnice (s potrebnim informacijama) možete vidjeti ovdje!