Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Upriličen prijem za mladu judašicu Valentinu Živković

U petak 22. prosinca gradonačelnik Josip Begonja i predsjednik Zajednice sportova Grada Drniša Dragan Radeljak su primili mladu judašicu Valentinu Živković. Valentina Živković je sportašica rođena 2009. godine, a već 8 godina trenira judo u klubu Pujanke u Splitu. Valentina sa roditeljima i troje braće i sestara živi u Parčiću na području Grada Drniša, a iza sebe ima više od 60 medalja. Na dva državna natjecanja je dobila i zlatne medalje. Zadnje državno natjecanje na kojem se Valentina okitila zlatom je bilo 21. listopada 2023. godine.

Nastavi čitati

Poziv na edukaciju mladih poljoprivrednika

Mladi poljoprivrednici koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za potporu za 2023. godine imaju pravo na povećanje osnovnog iznosa potpore u iznosu od cca 80,00 EUR po ha, uz obvezu pohađanja edukacije namijenjene mladim poljoprivrednicima u trajanju od 6 sati i još 6 sati drugog tečaja po svom izboru.

Tvrtka ABECEDA AGRO d.o.o. je jedan od ovlaštenih predavača koji su sklopili Ugovor s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i dana 21. studenog 2023. godine održat će u suradnji s Gradom Drnišom tečaj za izobrazbu mladih poljoprivrednika u Drnišu, u Velikoj gradskoj vijećnici, Trg kralja Tomislava 1, s početkom u 10,00 sati.

Nastavi čitati

Grad Drniš primjer dobre prakse u zapošljavanju studenata u lokalnoj zajednici

"Grad Drniš provodi praksu zapošljavanja studenata tijekom ljetnih mjeseci. Studenti se zapošljavaju na poslovima povezanim s promocijom grada, a cilj je zaštita i promocija kulturne baštine te razvijanje specifičnih znanja i vještina koja stječu nudeći vlastita rješenja na izazove u lokalnoj zajednici.

Pohvalno je što se studenti zapošljavaju putem javnog natječaja." - objavila je Udruga gradova u RH na svojoj Facebook stranici.

Nastavi čitati