Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Iskoristi svoj glas - Europski izbori 2024.

Danas u Europskoj uniji demokraciju možda uzimamo zdravo za gotovo. No to nije uvijek bio slučaj. Ne tako davno milijuni Europljana živjeli su u okolnostima koje im nisu dopuštale da slobodno glasaju pa čak ni da se slobodno izražavaju. Život im je mogla ugroziti puka činjenica da su drugačiji, da imaju druga uvjerenja ili da žele drugačiji život. Demokracija je dragocjeno nasljeđe prethodnih naraštaja. Njoj su težili i za nju su se borili. Na nama je da je očuvamo, osnažimo i prenesemo budućim naraštajima.

Najučinkovitiji način za to je glasanje jer što više ljudi glasa, to demokracija postaje snažnija. Od 6. do 9. lipnja 2024.: Iskoristite svoj glas i ne dopustite da drugi odluče umjesto vas.

Nastavi čitati

1000 članova mreže "Gradimo Europu s lokalnim dionicima" iz svakog kutka Europe

Mreža "Gradimo Europu s lokalnim dionicima" (BELC) ovog je tjedna poželjela dobrodošlicu svom 1000-tom članu. Uz članove u svakoj europskoj zemlji Hrvatska ih ima 19. Radi se o paneuropskoj mreži lokalno izabranih političara kojom je uspostavljen savez bez presedana između Europske komisije i lokalnih vlasti. BELC mreža djeluje u bliskoj suradnji s Europskim parlamentom i Europskom mrežom regionalnih i lokalnih predstavnika Odbora regija.

Nastavi čitati