Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  tajnistvo@drnis.hr

Gradu Drnišu petica za transparentnost

Institut za javne financije predstavio je 29. lipnja 2022. rezultate osmog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna svih 576 hrvatskih regionalnih/lokalnih jedinica.

Grad Drniš je ocijenjen najvišom ocjenom – "peticom" za otvorenost proračuna te je time svrstan na listu najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj.

Proračunska transparentnost podrazumijeva uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive proračunske informacije. Na temelju njih građani se mogu angažirati i pokušati utjecati na efikasnost prikupljanja i trošenja proračunskih sredstava, odgovornost vlasti lokalnih jedinica, kao i na smanjenje mogućih koruptivnih radnji, navode iz Instituta za javne financije.

Nastavi čitati

Održana radionica "Moj Drniš bez azbesta"

3. lipnja 2022. godine u velikoj gradskoj vijećnici u Drnišu održano je predstavljanje akcije "Moj Drniš bez azbesta".

Kako je bilo na prezentaciji u Drnišu može se pogledati na web stranici Udruge "Moj otok" (OVDJE) gdje se nalazi i POVEZNICA na video zapis.

Odobreno 300.000,00 kuna za cestu u Siveriću

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije temeljem Javnog poziva za sufinanciranje projekata iz programa podrške regionalnom razvoju odobrilo je 300.000,00 kuna za sufinanciranje projekta Pojačanog održavanja nerazvrstane ceste u naselju Siverić. Riječ je uređenju zadnje dionice ceste uz Jabuku NC1 u ukupnoj duljini od 470 m.

Početak radova se planira do kraja srpnja ove godine, a radovi će trajati oko 3 mjeseca. Ukupna vrijednost projekta je 815.000,00 kuna, te je razlika u financiranju projekta osigurana u Proračunu Grada Drniša.

Nastavi čitati

Građevinska dozvola za Centar za starije osobe u Drnišu postala pravomoćna

Građevinska dozvola za izgradnju i opremanje Centra za starije osobe u Drnišu u petak je postala pravomoćna, čime su se stekli uvjeti za prijavu projekta za izgradnju i opremanje Centra za starije osobe na natječaj čija se objava očekuje uskoro. Vrijednost projekta je oko 75 milijuna kuna s PDV-om.

Grad Drniš planira projekt financirati iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti.

Nastavi čitati

Gradonačelnik Josip Begonja na sastanku u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture

Na inicijativu saborskog zastupnika i gradonačelnika Grada Drniša mr.sc. Josipa Begonje te saborske zastupnice Branke Juričev Martinčev danas je održan radni sastanak u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na kojem su uz ministra Olega Butkovića nazočili predsjednik uprave Hrvatskih cesta d.o.o. Josip Škorić, član uprave Željana Šiklić te član nadzornog odbora Ante Parat.

Na sastanku su se razmatrali trenutne aktivnosti Hrvatskih cesta na području jedinica lokalne samouprave na području Šibensko-kninske županije s posebnim osvrtom na planove za 2022. godinu i 2023. godinu glede realizacije planiranih projekta koji se odnose na područje obuhvata Grada Vodica i Grada Drniša te susjednih općina.

Nastavi čitati

© Grad Drniš. Sva prava zadržana. Izjava o kolačićima. Digitalna pristupačnost. Izrada, hosting i održavanje Desk.hr.
- Arhiva

Na vrh