Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Hrvatske ceste sufinanciraju sanaciju oštećenja na prometnici kroz naselje Badanj

Gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta d.o.o. Josip Škorić potpisali su 10. kolovoza Sporazum o sufinanciranju sanacije oštećenja na nerazvrstanoj prometnici kroz naselje Badanj u Gradu Drnišu.

Naime, oštećenja na nerazvrstanoj prometnici kroz naselje Badanj nastala su za vrijeme izvođenja radova na rekonstrukciji vodovoda, izgradnji fekalne kanalizacije i javne rasvjete, te izvanrednom održavanju državne ceste D33 na prolazu kroz grad Drniš, a za koje vrijeme se promet državnom cestom D33 odvijao uz privremenu regulaciju prometa. Za to vrijeme je došlo do pojačanog korištenja nerazvrstane prometnice kroz naselje Badanj najviše od strane lokalnog stanovništva, te je došlo do oštećenja postojećeg asfaltnog zastora u ukupnoj duljini od 1830 m.

Ukupna vrijednost radova na sanaciji oštećenja procijenjena je na 493.430,00 kuna bez PDV-a, a Hrvatske ceste sufinancirati će 60% vrijednosti radova bez PDV-a, odnosno vrijednost radova do 296.058,00 kuna, dok će ostatak osigurati Grad Drniš u svom proračunu.

Početak radova na sanaciji oštećenja planiran je za jesen 2020. godine.