Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

U Drnišu održani Regionalni dani EU fondova

U Drnišu je u srijedu 26. veljače održano informativno-edukativno događanje pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“ sa svrhom informiranja javnosti o korištenju fondova Europske unije.

Drniš je 26. po redu među gradovima i općinama u Hrvatskoj, u kojem je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije organiziralo ovakvo događanje. Cilj ovih događanja je informiranje šire javnosti o mogućnostima financiranja iz europskih strukturnih i investicijskih fondova na kojima šira javnost ima priliku iz prve ruke saznati više o dosadašnjim postignućima i rezultatima korištenja EU fondova.

Prema riječima predstavnika Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU događanje u Gradu Drnišu je jedno od najposjećenijih do sada, a tome je doprinio i bogat i interesantan program edukacija i predavanja.

Događanje su otvorili gradonačelnik Josip Begonja i pomoćnica ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije gđa Tajana Huzak. Nakon panel diskusije „Razvoj Drniša kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali predstavnici Grada Drniša, regionalnog koordinatora, te poduzetnika i poljoprivrednika, održana su stručna predavanja pod nazivom „EU fondovi kao mogućnost financiranja“. Predavanja su održali predstavnici HAMAG-BICRO, HBOR-a, te ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju gđa Matilda Copić. Program je završen praktičnom radionicom tvrtke Core Consulting na kojoj su prisutnima predstavljene mjere ruralnog razvoja i postupak prijave na natječaj kroz sustav AGRONET-a.

https://lokalni.vecernji.hr/regionalni-dani-eu-fondova/u-drnisu-odrzani-regionalni-dani-eu-fondova-18857