Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Gradonačelnik Josip Begonja primio turskog veleposlanika u Republici Hrvatskoj

Gradonačelnik Josip Begonja sa svojim suradnicima primio je u petak 26. srpnja u posjet veleposlanika Republike Turske u Hrvatskoj Nj. E. g. Mustafu Babur Hizlan, te predstavnika Turske agencije za suradnju i koordinaciju - TIKA gosp. Hašima Koču. Sastanku je prisustvovala i dožupanica Darija Puljić, te ravnatelj Gradskog muzeja Grada Drniša.

Prije sastanka gosti su u pratnji domaćina obišli Drniš - utvrdu Gradina i ostatke turskog minareta. Minaret u Drnišu je jedini takav povijesni islamski vjerski objekt preostao u Hrvatskoj. Bio je dio džamije koja se kraj njega nalazi u arheološkom sloju.

Na sastanku se nije dublje analizirala mogućnost obnove osmanske baštine u Drnišu, te je sve ostalo na tome da se minaret u obliku kakav je sada sasvim dobro uklapa u spomeničku baštinu grada.

U drugom dijelu sastanka se razgovaralo o mogućnostima suradnje sa turskim gradovima na zajedničkim projektima - turističkim i društvenim, te o mogućnosti promocije drniškog kraja kroz turske turističke brošure.