Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Gradu Drnišu još 104.400,00 kuna za razvoj cikloturizma

Sukladno Odluci o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2017. godini, a na temelju prijave Grada Drniša projekta "Postavljanje i opremanje stanica za iznajmljivanje e-bicikla u Gradu Drnišu" u rujnu prošle godine, Gradu Drnišu je odobreno 104.400,00 kuna.

Predmet financiranja je javna turistička infrastruktura, odnosno postavljanje i opremanje dvaju terminala za registraciju e-bicikla sa postoljima za parkiranje bicikala s elektromagnetskim zaključavanjem bez punjenja.

Svrha ovog projekta je povećanje turističke ponude na drniškom području kroz postavljanje i opremanje stanica za iznajmljivanje e-bicikala. Riječ je o sustavu koji se temelji na ekonomski i ekološki održivom sustavu mobilnosti koji pomaže u rješavanju problema parkiranja, pridonosi zaštiti okoliša, obogaćuje turističku ponudu, a posebno je važno da pozicionira destinaciju kao poželjnu cikloturističku destinaciju, te da utječe i na produljenje turističke sezone. Postavljanjem dviju stanica za iznajmljivanje e-bicikla osigurat će se korist za goste – turiste, ali i ostale aktivne posjetitelje, te će se obogatiti ponudu u destinaciji, pozicionirati drnišku destinaciju kao poželjnu cikloturističku destinaciju, što su već prepoznali i brojni gradovi na Jadranskoj obali, te privatni iznajmljivači koji već nude sustave javnih bicikli kao njihovu dodatnu ponudu.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE
1. PDF ODLUKA O ODABIRU PROJEKATA 257 KB Preuzmi