Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Djeca Dječjeg vrtića Drniš obišla Staru mlinicu u kanjonu Čikole

U sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata djeca iz Dječjeg vrtića Drniš su obišla Staru mlinicu u kanjonu rijeke Čikole, koju je Grad Drniš obnovio tijekom provedbe projekta "Razvoj turizma na rubnim dijelovima NP Krka" od 2014. do 2016. godine.

Djelatnici Gradskog muzeja Drniš su djecu educirali o važnosti kulturne baštine i njene zaštite, te su ih darovali prigodnim ilustriranim edukativnim knjižicama o Ivanu Meštroviću – Ivanovo blago Drnišu.

Nastavi čitati

Stara mlinica otvara svoja vrata za posjetitelje

Obilježavajući "Dane otvorenih vrata EU projekata 2021.", Stara mlinica, smještena u kanjonu rijeke Čikole, na ulazu u Drniš a obnovljena u okviru Europskog projekta "Razvoj turizma na rubnim dijelovima NP Krka" otvorit će svoja vrata za posjetitelje 25. studenog 2021., u vremenu od 10:00 do 14:00 sati.

Djeca Dječjeg vrtića Drniš posjetit će Staru mlinicu, upoznati njen sadržaj, "otputovati" u prošlost i vidjeti kako se nekad živjelo.

Nastavi čitati

U Drnišu započelo obilježavanje "Dana otvorenih vrata EU projekata"

"Dani otvorenih vrata EU projekata" predstavljaju način na koji se Hrvatska i ove godine uključila u širu kampanju koju provodi Europska komisija pod nazivom "Europe in My Region", a čiji je cilj potaknuti građane da otkriju i nauče više o projektima koje Europska unija financira diljem Europe.

Grad Drniš se i ove godine uključio u organizaciju događanja i promociju projekata koje je Europska unija financirala na području Grada Drniša.

Nastavi čitati