Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Grad Drniš i ove godine izabran među TOP 100 zelenih održivih destinacija

I ove godine se Grad Drniš kandidirao na izbor TOP 100 Green Destination. U prvom krugu izbora, u kojem je odabrano prvih 60 odredišta održivog turizma, izabran je i ove godine Grad Drniš, kao jedina destinacija iz Hrvatske. Ova titula je rezultat otvorenog poziva, na koji se Grad Drniš prijavio u lipnju ove godine, a sve prijavljene destinacije trebale su detaljno obrazložiti na koji način zadovoljavaju 30 osnovnih kriterija zelenih destinacija.

Od 120 prijavljenih kandidata iz 40 zemalja, među prvih 60 izabran je Grad Drniš.

Kandidate je ocjenjivao međunarodni odbor, kojeg čini tim od 60 stručnjaka za razvoj održivog turizma.

Ovaj izbor ima za cilj prepoznati turističke destinacije koje su naporno radile na održivom razvoju turizma, kroz projekte razvoja turističke infrastukture, zaštitu prirodne i kulturne baštine, te općenito zaštitu okoliša.

Svečana dodjela nagrada za TOP 100 Green Destination održat će se danas 27. rujna u gradu Nijmegenu u Nizozemskoj, na Svjetski dan turizma.

Na svečanoj dodjeli nagrada i prezentaciji Grada Drniša kao održive turističke destinacije biti će prisutni i predstavnici Grada Drniša.

Grad Nijmegen je izabran kao domaćin, budući da je u 2018. godini izabran kao Europska zelena destinacija od strane Europske Komisije.

Više informacija o izboru može se naći na www.SustainableTop100.org.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE
1. PDF [ENG] PRESS RELEASE 356 KB Preuzmi