Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Započinje praktični dio nastave za slastičarke, kuharice i njegovateljice

Ovaj tjedan je ženama koje se u Pakovu Selu osposobljavaju za slastičarke, kuharice i njegovateljice u sklopu provedbe projekta „Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu“ podijeljena radna roba i dnevnici rada za obavljanje praktične nastave. Nakon što završe još nekoliko sati teorijske nastave, započinje praktični dio nastave, koji će se odvijati u restoranu „Atrium“ u Lozovcu za kuharice i slastičarke, a za njegovateljice u Domu za starije osobe u Oklaju.

Nakon završenog programa osposobljavanja, svim ženama zaposlenim na projektu „Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu“ bit će podijeljena uvjerenja, odnosno svjedodžbe o osposobljavanju, koja se upisuju u e-radnu knjižicu.

Podsjetimo, radi se o programu zapošljavanja žena „Zaželi“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je ojačati radni potencijal teže zapošljivih žena i žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Kroz projekt je zaposlena projektna asistentica na vrijeme od 30 mjeseci, te 16 žena na 24 mjeseca koje pružaju potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Žene nakon dodatnog obrazovanja i osposobljavanja steći će nova znanja i vještine, te samim time postati i konkurentnije na tržištu rada.