Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Odobren projekt SUSTOUR

Projekt SUSTOUR - "Sustainable tourism for local development", koji je Grad Drniš kao vodeći partner prijavio na 1. poziv u okviru programa Interreg VI-A IPA Programme Croatia – Bosnia and Herzegovina – Montenegro 2021 – 2027 u kolovozu 2023. godine, a u partnerstvu sa Šibensko-kninskom županijom, Turističkom organizacijom iz Herceg Novog i Ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i športa županije Zapadnohercegovačke sa sjedištem u Širokom Brijegu odobren je od strane upravljačkog tijela u ukupnom iznosu od 1.989.646,70 EUR-a. Odobreno je sufinanciranje u intenzitetu od 85%, odnosno u iznosu od 1.691.199,68 EUR-a.

Projekt ima za cilj promicanje održivog gospodarskog razvoja, socijalne uključenosti i inovacija kroz unaprjeđenje kulturne baštine i promicanje održivih turističkih aktivnosti u jadranskom zaleđu. Planira se uspostava registra baštine, provedba valorizacije baštine i kartiranje materijalne i nematerijalne baštine u ciljanom prekograničnom području. Također je predviđena uspostava nove posjetiteljske infrastrukture i atrakcija u Drnišu i Herceg Novom. Nadalje, planirano je organiziranje autentičnih agroturističkih i kulturnih događanja za posjetitelje. Također će se organizirati niz edukativnih događanja za turističke djelatnike iz ciljanog prekograničnog područja.

Grad Drniš će kroz ovaj projekt provesti niz aktivnosti usmjerenih ka revitalizaciji kulturne baštine – kao što je postavljanje tri mlinska pogona u Staroj mlinici u kanjonu rijeke Čikole, postavljanje multimedijalnih sadržaja na utvrdi Gradina, postavljanje digitaliziranih sadržaja u Centar za kompetencije u Pakovom Selu, organizacija događanja „Rural fest“, postavljanje kazališne produkcije za uprizorenje povijesne ljubavne priče i nabavka povijesnih kostima, te brojne druge edukativne i promotivne aktivnosti .

Više informacija o programu možete pogledati OVDJE.