Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Drniško područje ovoga vikenda predstavlja svoje turističke adute na „Danima otvorenih vrata“

Jutros su u drniškoj Gradskoj vijećnici, uz prisustvo ravnatelja Središnje agencije za financiranje ugovaranje (SAFU), Tomislava Petrica, Župana Šibensko – kninske županije Gorana Pauka, Gradonačelnika Drniša, Josipa Begonje, te brojnih uglednika iz javnog života predstavljeni rezultati projekta „Razvoj turizma na rubnim područjima NP Krka“. Projekt ukupne vrijednosti 632.133,51 Eura, od čega je EU financirala 82,4% trajao je ukupno 24 mjeseca. Uz Grad Drniš, kao nositelja projekta, u realizaciji su sudjelovali Gradski muzej u Drnišu, TZ Grada Drniša, JU Priroda i JU Razvojna agencija Šibensko – kninske županije. 

Posebno ponosan danas je bio Gradonačelnik Begonja istaknuvši da je ovo početak nove ere u razvoju gospodarstva drniškog kraja. Prirodne atrakcije i bogato kulturno naslijeđe u funkciji razvoja turizma udahnut će novi život u ovo područje, te omogućiti otvaranje novih radnih mjesta. I župan Goran Pauk imao je danas razloga za zadovoljstvo, i kao župan, ali i kao predsjednik Zajednice županija. Istaknuo je da je ovaj projekt idealan primjer učinkovitosti županija i županijskih institucija u obliku u kojem djeluju sada, jer bez njih ne bi bilo moguće povezati jedan grad, tri općine i toliko različitih institucija na projektu. U ime grada Drniša kao nositelja projekta, aktivnosti i rezultate predstavila je pročelnica za financije, gospodarstvo i društvene djelatnosti, Ivana Sučić. Direktorica ureda Turističke zajednice, Josipa Čupić, predstavila je turističke pokazatelje i projekcije razvoja turizma do 2024. godine.

Nakon prezentacije uzvanici su obišli lokalitete i uvjerili se u atraktivnost turističkih potencijala drniškog područja. Posjetili su Gradinu, nakon čega je Begonja otvorio novouređenu šetnicu i Staru Mlinicu iz 15. stoljeća, koja je nakon nekoliko stoljeća, ponovo zasjala u punom sjaju. O značaju Gradine i Stare Mlinice govorio je Joško Zaninović, ravnatelj Gradskog muzeja u Drnišu. U kanjonu Čikole, uzvanici su obišli dio pješačke staze i novouređene vidikovce, uz stručno vođenje Anite Babačić Ajduk, ravnateljice JU Priroda Šibensko – kninske županije. Posebno atraktivna bila je demonstracija zip line-a koja je sve prisutne ostavila bez daha. Čim je krenuo prvi demonstrator, svima je postalo jasno da je Šibensko – kninska županija dobila vrhunsku atrakciju po kojoj će ovo područje odsad biti prepoznatljivo. Mira Lepur, ravnateljica JU Razvojna agencija Šibensko – kninske županije predstavila je mrežu biciklističkih staza na Miljevcima, te najavila prvu duatlon utrku na ovom području, koja će se održati u subotu, 4. lipnja s početkom u 9 sati. 

Sve svoje potencijale, grad Drniš predstavlja široj javnosti ovog vikenda na Danima otvorenih vrata. Otvorena vrata kulturnih institucija, stručne vođene ture i demonstracije atrakcija adrenalinskog turizma očekuju sve posjetitelje tijekom petka i subote, kao i veliki Sajam turističke i obrtničke ponude kraja. Kompletan program možete pronaći na stranicama www.drnis.hr. Otvorenog srca – otvorenih vrata, Drniš Vas očekuje. Dobrodošli.

FOTO: Radio Drniš