Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Aktivnosti u sklopu projekta: "Otpad nije smeće i od tebe sve kreće"

U sklopu projekta "Otpad nije smeće i od tebe sve kreće" sufinanciranog sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koje provodi Grad Drniš, a izvodi Ekološka udruga "Krka" Knin do sada su održane brojne edukativne radionice za djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi.

Tijekom prosinca 2023. godine održane su 3 radionice za djecu iz vrtića s područja Grada Drniša, a radionice su uključivale: eko priče, oslikavanje platnenih vrećica, memory igre s temom gospodarenja otpadom i kratki eko animirani filmovi.

Za djecu osnovnoškolske dobi ukupno je održano 8 radionica u osnovnoj i područnim školama u Drnišu. Radionice su obuhvaćale edukativni i kreativno izražajni segment. Radionice su se sastojale od: edukacije putem prezentacije, interaktivne rasprave o dječjim iskustvima, igre odvajanja otpada i oslikavanja platnenih vrećica koja su djeca dobila na poklon.

U narednom periodu u sklopu projekta planiraju se organizirati edukativne radionice za srednjoškolce i građane, Sajam razmjene predmeta te obilježavanje Dana planeta Zemlje.

Stoga pozivamo sve zainteresirane građane da sudjeluju na budućim događanjima kako bi zajedno dali doprinos u zaštiti okoliša na području Grada Drniša.