Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

[VIDEO] Biciklističko-pješačka staza Promina

Jedan od glavnih drniških prirodnih i turističkih aduta je definitivno planina Promina. Osmišljavanjem različitih sadržaja i ulaganjima u prirodno okruženje planine Promina, Grad Drniš želi turistički valorizirati prirodnu baštinu na način koji ne remeti i ne narušava prirodno i kulturno nasljeđe prostora. Time su stvoreni dodatni sadržaji za razvoj ponude aktivnog odmora u prirodi, avanturističkog i rekreativnog turizma.

Nova pješačko - biciklistička staza uređena je na Promini u duljini od šest kilometara, od sela Lišnjak do planinarskog doma. Duž staze uređena su i opremljena dva odmorišta s klupama i stolovima – vidikovca s kojih puca prekrasan pogled na grad i okolicu. Ukoliko niste za pješačenje, iz centra Drniša do planinarskog doma možete i običnim, brdskim ili možda električnim biciklom. Sustav javnih bicikala Grada Drniša je proširen s dva nova solarna terminala – pored hostela u Bogatiću i planinarskog doma na Promini. U sustav je dodano i 12 novih bicikla, 4 brdska i 8 električnih.

"Natura Drniš - Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000" odobren je iz poziva Promicanje održivog razvoja prirodne baštine. Financiran je iz Operativnog programa Konkurentnost i Kohezija. Ukupna vrijednost projekta je 5.674.022,42 kn, a Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava Gradu Drnišu je odobreno 4.765.774,50 kuna bespovratnih sredstava. Projekt završava 20. svibnja 2021. godine.