Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

[VIDEO] Grad Drniš i dalje razvija nove sadržaje za aktivni odmor i uživanje u prirodi

Drniš je provedbom projekta "Natura Drniš" dobio novu turističku infrastrukturu, ali i promovirao postojeću prirodnu baštinu.

Grad Drniš najpoznatiji je po svojoj jedinstvenoj gastronomskoj ponudi koja nudi najbolje od prirode ovog područja. Kanjon Čikole, planina Promina, Petrovo polje i Krka samo su dio prirodnih ljepota koje okružuju Drniš.

Osmišljavanjem različitih sadržaja i ulaganjima u infrastrukturu Grad Drniš želi turistički valorizirati prirodnu baštinu na način koji ne remeti i ne narušava prirodno i kulturno nasljeđe prostora. Time se stvaraju dodatni sadržaji za razvoj ponude aktivnog odmora u prirodi, avanturističkog i rekreativnog turizma koji s gastronomijom i razvojem smještajnih kapaciteta zaokružuje turističku ponudu Drniša.

Provedbom projekta "Natura Drniš - Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000" ovo područje bogatije je za nove sadržaje. Uređen je hostel u Bogatiću Miljevačkom, biciklističko-pješačka staza na Promini, a sustav javnih bicikala je proširen s nove dvije postaje.

Nova pješačko - biciklistička staza uređena je na Promini u duljini od šest kilometara, od sela Lišnjak do planinarskog doma. Duž staze uređena su i opremljena dva odmorišta s klupama i stolovima – vidikovca s kojih puca prekrasan pogled na grad i okolicu. Ukoliko niste za pješačenje. Iz centra Drniša do planinarskog doma možete i običnim ili električnim biciklom. Sustav javnih bicikala Grada Drniša je proširen s dva nova solarna terminala – pored hostela u Bogatiću i planinarskog doma na Promini. U sustav je dodano i 12 novih bicikla, 4 brdska i 8 električnih.

Smještajne kapacitete na svom području Grad Drniš planira povećavati revitalizacijom starih, devastiranih i napuštenih javnih objekata. Ideja je takve objekte prenamijeniti u mrežu malih hostela. Tako je u objektu stare škole u Bogatiću Miljevačkom uređen prvi hostel. Hostel ima tri spavaonice, ukupnog kapaciteta 20 ležajeva s popratnim sadržajima, čajnom kuhinjom, blagovaonicom i sanitarnim čvorovima. Uređenjem hostela otvorit će se nova radna mjesta i doprinijeti gospodarskom razvoju ovog kraja.

Ukoliko se želite zaputiti put drniškog kraja, više informacija o svim sadržajima možete pronaći na internetskim stranicama https://hostel-bogatic.eu/hr/ i https://natura.drnis.hr/.

"Natura Drniš - Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000" odobren je iz poziva Promicanje održivog razvoja prirodne baštine. Financiran je iz Operativnog programa Konkurentnost i Kohezija. Ukupna vrijednost projekta je 5.674.022,42 kn, a Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava Gradu Drnišu je odobreno 4.765.774,50 kuna bespovratnih sredstava. Projekt završava 20. svibnja 2021. godine.