Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Ministrica Gabrijela Žalac u Drnišu

Jučer je u Drnišu u Velikoj gradskoj vijećnici upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju i Fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Promicanje održivog razvoja prirodne baštine" za cijelu Šibensko-kninsku županiju.

Ugovori su potpisani između ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac, ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislava Petrica, te gradonačelnika Grada Drniša Josipa Begonje, gradonačelnika Grada Šibenika Željka Burića i ravnateljice JU Priroda Šibensko-kninske županije Anite Babačić Ajduk.

Gradonačelnik Grada Drniša potpisao je ugovor o sufinanciranju provedbe projekta "NATURA DRNIŠ – Održivi razvoj drniške prirodne baštine pod ekološkom mrežom Natura 2000". Ukupna vrijednost projekta je 5.674.022,42 kn, ukupni prihvatljivi troškovi su 5.606.793,54 kn, a odobreno je sufinanciranje u iznosu od 4.765.774,50 kuna.

Rok za završetak projekta je 30. studenog 2019. godine. 

Svečanosti potpisivanja ugovora za Šibensko-kninsku županiju nazočili su pored ministrice Gabrijele Žalac i ravnatelja SAFU-a Tomislava Petrica, i državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, te drugi gradonačelnici i načelnici gradova i općina sa područja Šibensko-kninske županije, ravnatelji županijskih i gradskih ustanova, poduzetnici, gradski vijećnici, županijski i gradski pročelnici i službenici, te brojni drugi uzvanici.