Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Prijavljen projekt obnove i revitalizacije utvrde Gradina

Grad Drniš je danas kroz informacijski sustav fondovi EU prijavio projekt Obnove i revitalizacije utvrde Gradina na Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti“, koji se financira iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026.

Ukupna vrijednost projekta je preko 5,3 mil. EUR-a, a osim samog ulaganja u izgradnju i opremanje sadržaja na utvrdi Gradina, kroz projekt se planiraju brojni multimedijalni sadržaji, promotivni sadržaji cijele drniške destinacije, nabavka električnih vozila, te ostale aktivnosti koje će doprinijeti povećanju privlačnosti i atraktivnosti cijelog drniškog područja, a s naglaskom na važnost promicanja i očuvanja materijalne kulturne baštine.

Projekt obnove i revitalizacije utvrde Gradina je 2019. godine izradila tvrtka PROARH mateković d.o.o., a izrada projektno-tehničke dokumentacije se financirala iz projekta „Integrirani program obnove kulturne baštine Grada Drniša“.