Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Iskoristite 2 sata besplatne vožnje javnim biciklima u Drnišu tijekom srpnja!

Grad Drniš u srpnju slavi drugi rođendan sustava javnih gradskih bicikli koji su građanima i posjetiteljima Grada dostupni na četiri lokacije – na Poljani, kod Orača, kod autobusnog kolodvora, te pored Etnolanda u Pakovu Selu. Na raspolaganju je za sada 12 bicikli, a za sve korisnike osigurana su 2 sata besplatne vožnje koja se mogu jednokratno iskoristiti tijekom srpnja.

Za sve one koji u sljedećem periodu ostaju unutar granica Hrvatske, Drniš može biti zanimljivo odredište bogate prirodne i kulturne baštine, a javni bicikli zabavan način kretanja za obilazak i razgledavanje.

Korištenje usluge javnih gradskih bicikli je vrlo jednostavno – potrebno je obaviti registraciju u sustav putem nextbike aplikacije, aktivirati račun i unijeti kod DR2020 za korištenje 2 besplatna sata ili se javiti na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Cijena usluge iznosi 5 kuna za 30 minuta vožnje, dok svi oni koji bicikl žele koristiti svakodnevno postoje pretplate od 100 kn za 7 dana i 200 za godinu dana koje nude neograničen broj vožnji u trajanju od 30 minuta po biciklu.

Do kraja ljeta Grad Drniš će kroz projekt „Natura Drniš“ nabaviti još 12 bicikli - četiri brdska bicikla i osam električnih bicikli, koji će biti raspoređeni na još dva punkta – na Promini kod planinarskog doma, te u Bogatićima kod hostela.