Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Završio projekt Adriatic Canyoning

Projekt prekogranične suradnje Adriatic Canyoning završio je 31. prosinca 2019. godine. Riječ je o projektu koji je započeo 1. srpnja 2017. godine, a koji se provodio u sklopu INTERREG - IPA CBC programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora. Grad Široki Brijeg nositelj je projekta, uz partnere: Grad Drniš, Grad Obrovac, Agenciju za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Općinu Grude i Agenciju za izgradnju i razvoj Herceg Novog. Projekt ADRIATIC CANYONING je ukupne vrijednosti 1.879.251,32 EUR.

Vrijednost projekta koji se odnosi na aktivnosti Grada Drniša je 332.874,89 EUR-a, od čega je sufinanciranje iz EU sredstava 85%, odnosno 282.943,65 EUR-a.

Kroz ovaj projekt, Grad Drniš je nabavio i implementirao sustav javnih bicikli na području Grada Drniša, uredio i opremio Centar za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu u Pakovu Selu, te uredio i opremio pješačko-biciklističke staze na području Pakova Sela i Pokrovnika.

Tijekom dvije i pol godine trajanja projekta održala su se i četiri promotivna događanja – Zrmanja Adventure Weekend, Čikola Adventure Weekend, Orjen Adventure Weekend i posljednje završno događanje Herzegovina Adventure Weekend.

Na sljedećim poveznicama se mogu pronaći video uradci koji prate svaki od promotivnih događanja, te veliki promotivni video uradak projekta Adriatic Canyoning.