Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Održan Orjen Adventure Weekend

U sklopu projekta Adriatic Canyoning ovaj vikend je održano još jedno događanje, ovaj put u Herceg Novom u Crnoj Gori.

Partneri iz tri zemlje družili su se, razmjenjivali iskustva, planirali nove projekte, te sudjelovali u brojnim aktivnostima koje su pripremili domaćini – Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog.

U petak je održan projektni sastanak na kojem su sudjelovali članovi projektnog tima i članovi upravljačkog odbora projekta. Na sastanku su predstavnici Grada Drniša prezentirali dosadašnje aktivnosti na projektu – uveden sustav javnih bicikli, uređen i opremljen Centar za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu, te uređene i opremljene biciklističko-pješačke staze na području Pakova Sela i Pokrovnika, koje trebaju biti gotove do sredine lipnja. Na sastanku je prezentiran i Zajednički model za bolje uravljanje i održivo korištenje prirodnih resursa u prekograničnim područjima, koji su zajedno izradili stručnjaci iz sve tri zemlje.

Agencija za razvoj i izgradnju Herceg Novog u okviru ORJEN ADVENTURE WEEKEND-a, a uz podršku Općine Herceg Novi, Parka prirode Orjen i Agencije za razvoj i zaštitu Orjena u subotu je organizirala trail trku Adventure GIIR Orjenu. U sklopu projekta je uređen i opremljen Avanturistički park na Vrbanju.

Projekt "ADRIATIC CANYONING – Adriatic Canyons Adventure Tours" financiran je iz INTERREG IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. - 2020., u sklopu njegove treće prioritetne osi "Unaprjeđenje razvoja turizma i očuvanje kulturne i prirodne baštine". Ukupna vrijednost mu je 1.879.251,32 EUR, od čega je sufinanciranje iz EU sredstava 1.597.363,59 EUR odnosno 85%. Projekt se provodi na teritoriju tri države, a s provedbom je počeo 1. srpnja 2017. godine, te će trajati do 31. prosinca 2019. godine.

Nositelj projekta je Grad Široki Brijeg, a partneri su Općina Grude (BiH), Grad Drniš, Grad Obrovac, Razvojna agencija Zadarske županije ZADRA NOVA (Hrvatska) i Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog (Crna Gora).