Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Centar za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu u Pakovu Selu započinje sa prvim radionicama

Grad Drniš organizira u utorak 23. travnja 2019. godine sa početkom u 17,00 sati u suradnji sa Savjetovalištem za obiteljski smještaj Interligo d.o.o. edukaciju za male iznajmljivače sa ruralnih područja.

Edukacija će se održati u novouređenim prostorima, koje je Grad Drniš uredio i opremio u okviru provedbe projekta Adriatic Canyoning, koji se financira iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. u sklopu njegove treće prioritetne osi „Unaprjeđenje razvoja turizma i očuvanje kulturne i prirodne baštine“. Projekt je započeo 1. srpnja 2017. godine, a završava 31. prosinca 2019. godine.

Prostor u okviru škole u Pakovu Selu obnovljen je i suvremeno opremljen kao centar u kojem će se organizirati edukacije koje imaju za cilj unaprjeđenje kvalitete turističkih usluga na ruralnim prostorima, te razvoj i unaprjeđenje kompetencija lokalnog stanovništva u pružanju usluga u ruralnom turizmu.

Prva edukacija koja će se organizirati u drniškom centru za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu je edukacija pod nazivom „Edukacija za iznajmljivače početnike i one koji to tek žele postati“.

Edukacija je namijenjena iznajmljivačima početnicima i onima koji tek žele postati iznajmljivači te pripremaju objekt za registraciju. Početnike nakon registracije objekta čeka organizacija poslovanja: priprema objekta, prezentacija, oglašavanje, vođenje knjiga, prijava gostiju i slično. Ovaj edukativni program obuhvaća kompletno poslovanje koje mora poznavati svaki iznajmljivač kako bi bio uspješan.

Teme koje će se obraditi su:

Priprema smještaja za iznajmljivanje

(Priprema smještaja u skladu s Pravilnikom: veličina kreveta, broj kvadrata po smještajnoj jedinici, sadržaj svake prostorije u objektu, … Obrađuje se Pravilnik tj. uvjeti za kategorizaciju soba u domaćinstvu, apartmana i kuća za odmor, sve stavke uvjeta prema Pravilniku kako bi uspješno prošli kategorizaciju objekta i mogli ga registrirati. Uz uređenje u skladu sa zakonskim obvezama obrađuju se i novi trendovi u uređenju koji su u skladu s potrebama tržišta.)

Prezentacija objekta

(Zašto je prezentacija važna, kako prezentirati objekt koji će se iznajmljivati, specifičnosti prezentacije objekta u turizmu, vrste prezentacije, načini fotografiranja kojima ćete povećati broj rezervacija, video u obiteljskom smještaju, dron kao napredan način prezentacije objekta)

Načini oglašavanja

(Obrađuju se svi kanali oglašavanja, upute koje kanale koristiti, kako odabrati portale za oglašavanje, rad s turističkim agencijama, društvene mreže, web, kako napraviti i voditi učinkovit oglas, TOP portali za oglašavanje, načini rada s portalima, trikovi uspješnosti rada a portalima,…)

Komunikacija s gostima

(Od postavljanja cijene, odgovora na upit, priprema za dolazak gosta; što je sve potrebno imati u objektu, doček gosta, ispraćaj gosta, komunikacija s gostom za vrijeme njegovog boravka uobjektu, čišćenje i održavanje objekta…)

Upravljanje komentarima

(Zašto su važni komentari, kako do njih, kako iskoristiti komentare gostiju u daljnjem poslovanju, što napraviti kad dobijemo loš komentar ili lažni komentar,…)

Administracija privatnog smještaja

(Propisi i zakoni, što sve moramo znati i koje dokumente imati: ispostavljanje računa, plaćanje PDV-a, ulazak u sustav PDV-a, izrada cjenika, pomoćni kreveti, prijava gostiju na e-Visitor, komunikacija s inspekcijom..)

Svaki od sudionika ovog edukativnog programa dobit će certifikat o odslušanoj edukaciji „Apartman Plus“, te tiskano izdanje specijaliziranog časopisa za male iznajmljivače „Apartman Plus“, po jedan primjerak po polazniku.

Predviđeno vrijeme trajanja ovog programa je 3-4 sata, ovisno o interesu i pitanjima sudionika.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE
1. POZIV NA EDUKACIJU ZA MALE IZNAJMLJIVAČE PDF 556 KB