Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Počinju radovi na uređenju Centra za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu u Pakovu Selu

Danas je u Uredu gradonačelnika Grada Drniša potpisan Ugovor za uređenje i opremanje Centra za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu u Pakovu Selu sa izvođačem radova - tvrtkom KOD GRAĐENJE d.o.o. iz Zagreba.

Postupak javne nabave započeo je u listopadu 2018. godine. Vrijednost radova je 273.628,13 kuna sa PDV-om. Stručni nadzor nad radovima u Pakovu Selu vršit će tvrtka Dizain-ing d.o.o. iz Drniša.

Radovi na uređenju i opremanju Centra za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu u Pakovu Selu se provode u okviru provedbe projekta Adriatic Canyoning - ADRIATIC CANYONS ADVENTURE TOURS, kojeg Grad Drniš provodi zajedno sa svojim partnerima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Projekt je financiran iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014.-2020., a njegova ukupna vrijednost je 1.879.251,32 EUR, od čega je sufinanciranje iz EU sredstava 1.597.363,59 odnosno 85%. Projekt traje do kraja 2019. godine. 

Centar u Pakovu Selu će biti centralno mjesto na kojem će svi sadašnji, ali i oni potencijalni turistički djelatnici sa drniškog područja moći dobiti pomoć i savjete u svom poslovanju. U Centru će se organizirati radionice i edukacije na temu ruralnog turizma, te sastanci na kojima će se povezivati poljoprivrednici i turistički djelatnici. U Centru će se razvijati novi turistički projekti, koji se trebaju temeljiti na ključnim prednostima drniškog područja - kulturna baština, gastronomija, tradicija, kvaliteta smještaja i prirodna baština.

Završetak radova je planiran do polovice ožujka 2019. godine.