Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Poziv na 19. Susret s lokalnim stanovništvom

Ako vas zanima unaprjeđenje proizvodnje vina, pridružite nam se na novom Susretu s lokalnim stanovništvom.

Kada, zašto i kako pretačemo vino tema je koja će okupiti vinare s područja Krke, a zainteresirani će moći sudjelovati i u tumačenju organoleptičkih svojstava vina.

Devetnaesti Susret s lokalnim stanovništvom održat će se u utorak, 9. travnja 2024. od 14 do 16 sati u konferencijskoj dvorani Eko kampusa "Krka" u Puljanima.

Javna ustanova "Nacionalni park Krka" zainteresiranim stanovnicima šireg područja Krke koji prerađuju grožđe omogućuje redovita okupljanja u cilju usvajanja novih znanja i praksi u izradi vina.

Predavač i voditelj radionice degustacije vina bit će mr. sc. Stipe Ivić, stručni suradnik za vinarstvo i vinogradarstvo u Zavodu za biljne znanosti Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu. Organoleptičko ocjenjivanje vina podrazumijeva ocjenjivanje vanjskog izgleda vina (boje i bistroće), mirisa, okusa, ukupnog dojma i prepoznatljivosti sorte od koje je vino proizvedeno.

Na Susretu će se okupiti lokalno stanovništvo koje živi i radi na širem području Krke. Svi koji prerađuju grožđe mogu donijeti uzorak svog vina, bijelog ili crnog, na individualizirano savjetovanje kako bi na temelju analize organoleptičkih svojstava vina dobili stručno mišljenje o njemu. Za degustaciju treba donijeti 0,5 l vina u staklenoj ili plastičnoj boci.

Sudjelovanje na 19. Susretu slobodno je za sve zainteresirane.