Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Poziv na radionicu "Certifikati kvalitete u ekološkoj poljoprivredi"

Pozivamo vas na besplatnu radionicu na temu ekološke poljoprivrede i proizvodnje, certifikata kvalitete i drugih eko/zelenih oznaka s naglaskom na popularizaciji sektora i specifičnosti plasmana i distribucije ekoloških i certificiranih proizvoda, u organizaciji Javne ustanove Razvojne agencije Šibensko-kninske županije.

Cilj radionice je educirati poljoprivrednike, proizvođače i prerađivače hrane i pića, ugostitelje i sve zainteresirane o mogućnostima i ograničenjima postupka uvođenja certifikata i oznaka (ISO, EMAS, ECOLABEL, EU eko certifikat...) te o njihovoj važnosti za održivi turizam u svrhu podizanja razine znanja i inovativnosti.

Radionica će se održati u utorak, 28. veljače 2023. godine od 17:00h do 20:00h na adresi Mala gradska vijećnica Grada Drniša, Trg kralja Tomislava 1, Drniš.

Radionica je otvorenog tipa, besplatna za sve zainteresirane, interaktivna te će sadržavati brojne primjere iz prakse popraćene video i foto prezentacijama.

Nakon radionice planiran je domjenak uz druženje.

Glavni predavač, Ana Marušić Lisac, dipl. ing. agronomije iz tvrtke BIOTECHNICON poduzetnički centar d.o.o., Split, se bavi kontrolom i certifikacijom ekološke poljoprivrede i proizvodnje više od dvadeset godina, otkada vodi certifikacijsko tijelo. Aktivno radi na promociji održivosti, regenerativne poljoprivrede i razvoja ruralnog prostora, s naglaskom na radu s malim proizvođačima, osobito na udaljenim i teže pristupačnim prostorima.

Ljubazno molimo da dolazak na radionicu potvrdite do 23. veljače 2023. na kontakt: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili +385915883812.

Radionica se održava u okviru prekograničnog projekta Razvojne agencije ŠKŽ „TAKE IT SLOW“ (engl. Smart and Slow Tourism Supporting Adriatic Heritage for Tomorrow) čiji je cilj brendirati Jadransku regiju, način života te njena prirodna i kulturno-povijesna bogatstva i vrijednosti. Kroz veljaču se planiraju istovjetne radionice u Drnišu i Šibeniku. “Smart and Slow Tourism Supporting Adriatic Heritage for Tomorrow” (TAKE IT SLOW) strateški je turistički projekt vrijedan više od 3,7 milijuna eura, sufinanciran (85%) iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz program prekogranične suradnje Italija-Hrvatska. Vodeći partner je Dubrovačko-neretvanska županija, a projektni partneri su Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, Sveučilište u Zadru, Istarska županija, PROMOTURISMOFVG, Regija Veneto, Razvojna agencija Regije Marche, Regija Molise, Javni teatar Apulije – Regionalni konzorcij za umjetnost i kulturu, Regija Emilia-Romagna, Regija Abruzzo i Regija Apulija. Projekt je osmišljen s ciljem upravljanja i promocije Jadrana kao zelene, pametne, održive, pristupačne i slow prekogranične turističke destinacije.”

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE
1. PROGRAM RADIONICE PDF 1.2 MB