Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  tajnistvo@drnis.hr

Objavljena četiri nova natječaja iz Programa ruralnog razvoja vrijedna gotovo 479 milijuna kuna

U srijedu, 29. prosinca 2021. godine, objavljena su, uz natječaj za ulaganja u sjemensku i rasadničarsku proizvodnju, i tri natječaja u okviru Programa ruralnog razvoja koja se odnose na ulaganja u tov svinja, potpore za zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš te potpore za korištenje obnovljivih izvora energije, a čija ukupna vrijednost raspoloživih sredstava javne potpore iznosi gotovo 479 milijuna kuna.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu od 1. ožujka 2022. godine do 27. travnja 2022. godine, dok je za rok za prijavu na natječaj za ulaganja u sjemenarstvo i rasadničarstvo od 1. veljače 2022. do 30. ožujka 2022. godine.

Naime, za operaciju 4.1.1 „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ - ulaganja u tov svinja, a čime će se povećati kapacitet za tov svinja za više od 30.000 tovljenika, ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 200 milijuna kuna, od čega je 120 milijuna kuna predviđeno za mikro, male i srednje korisnike te 80 milijuna kuna za velike korisnike. Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije priznate sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija u sektoru svinjetine.

Više informacija dostupno je OVDJE.

© Grad Drniš. Sva prava zadržana. Izjava o kolačićima. Digitalna pristupačnost. Izrada, hosting i održavanje Desk.hr.
- Arhiva

Na vrh