Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Završen projekt "Uređenje dječjih igrališta u predškolskim ustanovama u Drnišu i Širokom Brijegu"

Projekt "Uređenje dječjih igrališta u predškolskim ustanovama u Drnišu i Širokom Brijegu" prijavio je Grad Drniš u ime Dječjeg vrtića Drniš na Javni poziv za "Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine" za 2023. godinu. Projekt je prijavljen u partnerstvu sa predškolskom ustanovom u Širokom Brijegu, Dječjim vrtićem Trnoružica. Odobren je iznos od 29.506,00 EUR.

Ovaj program doprinosi osnaživanju pograničnog područja Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, njegovom gospodarskom i općem razvoju, osigurava pretpostavke za jačanje konkurentnosti i ostvarenje prekograničnih razvojnih potencijala te potiče aktivaciju svih dionika na zajedničkom radu za dobrobit hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Također, doprinosi stvaranju preduvjeta za sprječavanje iseljavanja stanovništva, smanjenju negativnog demografskog trenda i održivom razvoju u pograničnom području te podiže kvalitetu života i integraciju cjelokupnog stanovništva koje živi na tom prostoru.

U okviru projekta na igralištu Dječjeg vrtića Drniš promijenjen je dio dotrajalih igrala (vrtuljak, bicikl, klacklalica, te je postavljena antistres podloga).