Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Prijavljen projekt „S vama smo - pomoć starijim osobama i osobama s invaliditetom"

Grad Drniš je danas prijavio projekt „S vama smo – pomoć starijim osobama i osobama s invaliditetom“ na otvoreni poziv „Zaželi – prevencija institucionalizacije“. Kroz ovaj projekt se planira zapošljavanje 30 osoba koje će pružati usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za 180 pripadnika ciljne skupine – starije osobe od 65 i više godine i osobe sa invaliditetom.

Ukoliko se Gradu Drnišu odobri financiranje projekta u iznosu od 1.485.000,00 EUR, na mrežnim stranicama www.drnis.hr objavit će se Javni poziv za iskaz interesa za sudjelovanje u projektu radi pravovremenog informiranja zainteresiranih sudionika za uključivanje u projektne aktivnosti. Uz Javni poziv objavit će se i prijavni obrazac za sudjelovanje u projektu kao i Izjava za pripadnike ciljne skupine o broju članova kućanstva. Javnim pozivom će se propisati kriteriji koje osobe moraju zadovoljiti kako bi dokazali pripadnost ciljnim skupinama  Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije“. Javni poziv će biti otvoren tijekom cijelog razdoblja provedbe projekta. Nikakve ranije prijave se neće uzimati u obzir.

Također prilikom zapošljavanja pružatelja usluga za najmanje 6 pripadnika ciljne skupine provest će se javni natječaj sukladno pozitivnim propisima iz radnog zakonodavstva, a kojim neće biti propisana nikakva ograničenja vezana uz dob i/ili spol i/ili stupanj obrazovanja osoba koje će raditi na projektnim aktivnostima.

Planirano trajanje projekta je 36 mjeseci, a planirano trajanje pružanja usluga potpore i podrške je 33 mjeseca.