Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Ministarstvo graditeljstva sufinancirat će poboljšanje sustava oborinske odvodnje u Gradu Drnišu

Objavljen je popis odabranih projekata općina i gradova za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda koje će Ministarstvo graditeljstva sufinancirati u 2019. godini. Na javni poziv Ministarstva koji je bio otvoren za prijave u razdoblju od 20. veljače do 22. ožujka 2019. prijavljena su 574 projektna prijedloga od kojih će Ministarstvo sufinancirati njih 181.

Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2019. godini objavljen je 20. veljače 2019. godine s ciljem osiguravanja financijske potpore za projekte jedinica lokalne samouprave koji potiču ili pridonose boljem obavljanju komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga, kao i za aktivnosti na projektima koji će pridonijeti podizanju razine javnih usluga i većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave.

Grad Drniš je na ovaj poziv prijavio projekt Poboljšanja sustava oborinske odvodnje u Gradu Drnišu. Cilj ovog projekta je poboljšanje stanja oborinske odvodnje na području Drniša, te smanjenje dotoka oborinske vode na uređaj za pročišćavanje otpadnih voda što će djelovati povoljnije na sam uređaj. Također će se povećati i sigurnost prometa na gradskim ulicama u ulici Domovinskog rata i Kardinala A. Stepinca, budući da će se smanjiti dotok oborinskih voda iz ulice Sv. Roka, 142. brigade i J. Kosora.

Ukupna vrijednost projekta je oko 379 tisuća kuna, a Ministarstvo graditeljstva je odobrilo sufinanciranje u iznosu od 90.000,00 kuna.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE
1. ODOBRENI PROJEKTI PDF 500 KB