Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Održano javno predstavljanje aktivnosti projekta "Zaželi joj zapošljavanje!"

Udruga ZvoniMir je održala javno predstavljanje aktivnosti projekta pod nazivom Zaželi joj zapošljavanje! koji je uz posredništvo Ministarstva rada i mirovinskog sustava u cjelosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda. ZvoniMir kao nositelj projektnih aktivnosti uživa partnersku suradnju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – područni ured Šibenik, ispostava Knin i Centra za socijalnu skrb Knin.

Projektni tim ovog projekta je uvodno predstavio iskustvo udruge ZvoniMir te aktivnosti projekta koje su se uklopile i nadopunile sveukupan rad udruge.

Uz ukupnu vrijednost projekta od gotovo 7 milijuna kuna, zapošljavanje 40 žena i 5 djelatnika projektnog tima, pružanje njege za više od 200 starijih i nemoćnih osoba, posebno je istaknut širi utjecaj projekta.

U financijskom smislu radi se o doprinosu gospodarstvu na nacionalnoj i lokalnoj razini, konkretnije 1.556.762,00 kn iz ovog projekta odlazi u državni proračun kroz poreze i doprinose, 48.807,60 kn će se vratiti u lokalni proračun kroz prireze te čak 3.333.703,50 kn koji predstavljaju neto plaće svih djelatnika te će se većim dijelom potrošiti u zajednici. Projektom smo odradili i nekoliko javnih nabava od kojih smo onu najveću, u vrijednosti od gotovo milijun kuna, zaključili sa hrvatskom tvrtkom koja je isporučila gotovo sve proizvode domaćih prozvođača. Uz ovakav financijski značaj projekta istaknuta je svakako i njegova nematerijalna vrijednosti: sigurnost posla na period od dvije godine, značajno psihološko jačanje dugotrajno nezaposlenih osoba kao i osjećaja većeg samopouzdanja i vrijednosti, osiguran redovni prihod, osigurana usluga njege u poznatom okruženju u njihovim domovima za krajne korisnike – stare i nemoćne osobe, izgrađen uzajmni odnos međugeneracijske tolerancije i povjerenja između žena i krajnjih korisnika te značajan doprinos socijalizaciji obiju ranjivih skupina.

Iznad svega, na prezentaciji je posebno istaknuta činjenica da ovakvim projektom osiguravamo ostanak ljudi u zajednici, a time i njen opstanak.

Prezentaciji u Kninu kao i u Kistanjama prisustvovali su predstavnici uprave jedinica lokalne samouprave, partnera u provedbi projekta, kao i predstavnici civilnih udruga kojima predstoje ili već provode slične projektne aktivnosti.

Zahvaljujemo se svima na ukazanoj podršci i veselimo se daljnjoj suradnji.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE
1. PDF MEDIJSKA OBJAVA 124 KB Preuzmi