Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Grad Drniš prezentirao svoje potencijale u Varaždinu

U organizaciji Udruge gradova i Hrvatskog klastera kreativnih i kulturnih industrija u Varaždinu je održana interaktivna radionica u okviru projekta “Kreativni gradovi Hrvatske”, u kojem sudjeluje i Grad Drniš.

Na radionici je bilo riječi i o ulozi kreativnih industrija, a i kulture kao ključnih faktora za razvoj poduzetništva u kreativnom sektoru. Govorilo se i o modelu mapiranja potencijala i raspoloživih resursa koji mogu generirati najviše dodane vrijednosti s naglaskom na nekretnine kao neiskorišteni potencijal, kulturnu i prirodnu baštinu, nematerijalnu baštinu – gastro, obrti, ručni rad, povijesne teme, kreativne i kulturne tvrtke, projekti i udruge.

Na radionici se pored domaćina Grada Varaždina, čije potencijale je prezentirala zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica, sa svojim prezentacijama predstavio i Grad Vrgorac i Grad Drniš.

Cilj uključivanja u Mrežu kreativnih gradova je da Grad Drniš od svojih brojnih potencijala koje posjeduje – od gastronomije, obrta, povijesne, kulturne, prirodne baštine, identificira najkreativnije potencijale Grada, a u  cilju kreiranja jedinstvenog identiteta Grada na temelju kojeg će se vršiti fokusirana ulaganja u razvoj za rast i radna mjesta.

Kulturne i kreativne industrije u posljednjih desetak godina postale su popularan smjer lokalnog razvoja gradova. Mnogi ih gradovi koriste kao alat za poticanje gospodarskog razvoja te za postizanje veće vidljivosti u širem okruženju, osobito u sinergiji s turizmom.

Tako će se i u Drnišu u kolovozu održati prva individualna radionica na kojoj će se identificirati i mapirati potencijale Grada Drniša.