Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Poziv na Sajam razmjene predmeta i ekološku radionicu

Pozivamo sve zainteresirane građane Grada Drniša i Šibensko-kninske županije da nam se pridruže na Sajmu razmjene predmeta i edukativnoj ekološkoj radionici o mjerama sprječavanja nastanka otpada, odvojenog sakupljanja komunalnog otpada i njegove obrade.

Događanja će se održati 6. travnja 2024. godine (subota) s početkom u 11 sati u Drnišu u prostorijama Grada Drniša, Trg kralja Tomislava 1 (Mala gradska vijećnica).

Program ćemo započeti ekološkom radionicom, nakon čega će se organizirati sajam razmjene predmeta.

Svrha održavanja radionice je edukacija građana o mjerama sprječavanja nastanka otpada, odvojenog sakupljanja komunalnog otpada i njegove obrade. Radionice će imati teoretski i praktični dio. U teoretskom dijelu će se održati prezentacija o navedenoj temi, a u praktičnom dijelu sudionici će se na kreativan način upoznati s važnosti recikliranja i ponovne uporabe materijala. Izrađene predmete sudionici će dobiti na poklon.

Nakon održane radionice započet će Sajam razmjene predmeta na kojem možete sudjelovati kao izlagači i besplatno razmjenjivati korištene predmete za druge predmete (odjeću, knjige, igračke i sl.) Svrha održavanja sajma razmjene je razvijanje svijesti kod građana o važnosti kruženja predmeta, odnosno o važnosti sprječavanja nastanka otpada i ponovne uporabe.

Sva događanja održavaju se u sklopu provedbe projekta: "Otpad nije smeće i od tebe sve kreće" kojeg provodi Grad Drniš, a izvodi Ekološka udruga "Krka" Knin. Projekt sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Najljepše molimo sve zainteresirane da svoj interes za izlaganje na sajmu razmjene, te dolazak na radionicu potvrde na: telefon: 022/664-608 ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., kako bi što kvalitetnije organizirali događanja.

Bilo da ste izlagač ili posjetitelj pridružite se ovim događanjima kako bi zajedno dali doprinos očuvanju okoliša.

Svi izlagači, ali i posjetitelji na poklon će dobiti platnenu vrećicu i mini komposter od 10 litara za bio otpad.

Radujemo se vašem dolasku!