Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

NAJAVA: Kazališna predstava za mlade "Repertoar"

U srijedu 9. kolovoza sa početkom u 20,30 sati očekuje nas kazališna predstava za mlade "Repertoar" u izvedbi mladih glumaca HNK "Šibenik", polaznika Dramskog studija "Ivana Jelić". Predstava će se odigrati u Dvorani Ivana Meštrovića u Drnišu.

"Repertoar" svoju priču gradi oko neimenovanog kazališta i ansambla, koji su suočeni sa zatvaranjem i gubitkom posla, jer na njihovim predstavama u publici bude svega troje ljudi. Kako funkcionirati bez publike i novca, iskustvo je blisko svim hrvatskih kazalištima, pa tako i šibenskom HNK-u, a polaznicima Dramskog studija to je bilo polazište da se "razbacaju" po sceni pokušavajući smisliti što bi bilo dobro igrati za djecu, mlade, stare, nadasve njih same. Ideje se smjenjuju, a mladi glumci skaču iz prizora u prizor počevši od improvizacija kakve rade na radionici preko turske sapunice, ljubavne priče Tita i Jovanke, Ere s onoga svijeta Jakova Gotovca, ali i u verziji Leta 3 preko Kralja lavova, Aristofanove Lizistrate, do mjuzikla Cabaret i Kosa. Publika prati sve te njihovu furiozne izvedbe, na trenutke i kakafonične, ali uvijek simpatične, a oni nakon svakog prizora, kao kazalište u kazalištu, sami sebe komentiraju.

Uz redateljicu Orianu Kunčić, autorski tim Repertoara čine mahom sami polaznici dramskog studija. Tako su asistenti režije Lovre Paić i Petra Lastavica koji također i glume. Polaznici dramskog studija, uz pomoć pisca Emira Imamovića Pirkea, napravili su i dramaturgiju.

U predstavi glume: Petra Lastavica, Lola Martinović, Janja Aja Avdagić, Donatella Klarin, Zoa Nikica Čala, Katarina Veleglavac, Katarina Juričev Barbin, Anđela Čubrić, Lovre Paić, Ante Grizelj, Maro Klisović, Luka Plenča i Jakov Marčić.

Predstava je za malo stariju djecu - od 11 godina na dalje.