Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

NAJAVA: Dječja radionica „Baštionica“

Dječji festival „Ususret Roku“ započinje dječjim radionicama pod nazivom „Baštionica“.

Radionica za djecu pod nazivom Baštionica - Volim Drniš namijenjena je učenicima viših razreda osnovne škole, ali i onim mlađim.

Temeljna zadaća baštionice je promocija autohtone baštine grada Drniša i njegovih povijesnih znamenitosti. Radionica ima edukativni i zabavni dio. U edukativnom dijelu djeca će posjetiti Gradski Muzej i saznati što znače muzeji i muzejske zbirke, a povodom najavljenog otvaranja stalnog muzejskog postava u Drnišu. U šetnji muzejem djeca će otkriti i prepoznati gradske spomenike te o njima proširiti svoje znanje.

Nakon posjeta muzeju slijedi interpretacijska šetnja gradom u potrazi za viđenim u muzeju te njihov doživljaj spomenika, umjetničkog djela ili građevine u prostoru i stvarnosti.

Posljednji treći dio baštionice pod nazivom - pjevam, slikam, pričam održat će se se u atriju gradske kino dvorane gdje će djeca kroz razgovor na svoj način crtežom, stihom ili pisanom riječju prezentirati doživljeno. Taj dio bi imao zabavan i kreativni karakter, a djeca će se ovisno o svojim sklonostima i interesima izraziti u stihu, crtežu ili glazbi.

Radionica započinje 7. kolovoza u 10,00 sati u Narodnoj knjižnici Drniš, a završava u 12 sati u foajeu kino-kazališne dvorane.

Voditeljica radionice je Josipa Petrina, turistička vodičica i novinarka. Josipa Petrina je već treću godinu suradnica na našem festivalu. Prošlogodišnja radionica je dobila pohvalu Saveza društava Naša djeca.

Održat će se dvije radionice – 7. i 14. kolovoza od 10 – 12 sati.

Djecu će kroz radionicu osim voditeljice pratiti i studentice, koje će voditi računa o sigurnosti djece za vrijeme šetnje.