Započela provedba projekta "Adriatic Canyoning"

Objavljeno u Adriatic Canyons Adventure Tours

Projekt „ADRIATIC CANYONING - ADRIATIC CANYONS ADVENTURE TOURS“ financiran je iz INTERREG IPA program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020., u sklopu njegove treće prioritetne osi „Unaprjeđenje razvoja turizma i očuvanje kulturne i prirodne baštine”. Ukupna vrijednost mu je 1.879.251,32 EUR, od čega je sufinanciranje iz EU sredstava 1.597.363,59 odnosno 85%. Projekt koji se provodi na teritoriju tri države s provedbom je počeo 1. srpnja, a trajati će 30 mjeseci, odnosno do 31. prosinca 2019. godine.

Nositelj projekta je Grad Široki Brijeg, a partneri su Općina Grude (BiH), Grad Drniš, Grad Obrovac, Razvojna agencija Zadarske županije ZADRA NOVA (Hrvatska) i Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog (Crna Gora).

Cilj projekta je jačanje socijalnog, gospodarskog i teritorijalnog razvoja prekograničnog područja između Hrvatske, BiH i Crne Gore kroz jačanje i diversifikaciju turističke ponude u jadranskom zaleđu i to izradom zajedničkog prekograničnog modela koji će omogućiti bolje upravljanje i održivo korištenje prirodne i kulturne baštine. Njim se želi potaknuti razvoj aktivnog turizma na sljedećim lokacijama: Zrmanja i Čikola u Hrvatskoj, Peć mlini i Borak u BiH te Orjen i Vrbanj u Crnoj Gori. Navedene destinacije jadranskog zaleđa postat će prepoznatljive kao outdoor destinacije, koje će, osim što će nadopuniti ponudu turistima koji posjećuju jadransku obalu, i same se pozicionirati na turističkom tržištu kao atraktivne lokacije aktivnog turizma s novim atraktivnim turističkim sadržajima, usmjerenim ciljanim turističkim skupinama željnim aktivnog i adrenalinskog odmora.

Grad Drniš u okviru provedbe projekta zadužen je za uređenje cikloturističkih staza kroz Pakovo Selo i Pokrovnik, koje će se nadovezati na postojeće staze Miljevci – Trbounje, implementiranje sustava javnih bicikli na području Grada Drniša, te uređenje i opremanje Centra za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu. Predstavnici Grada Drniša će aktivno sudjelovati u radu radne skupine na razvoju modela upravljanja destinacijama u jadranskom zaleđu.

Vrijednost projekta koji se odnosi na aktivnosti Grada Drniša u okviru provedbe ovog projekta je 332.874,89 EUR-a, od čega je sufinanciranje iz EU sredstava 85%.

Članovi PIT-a:

Project Manager: Ivana Sučićivana.sucic@drnis.hr, 022/888-845, Trg kralja Tomislava 1, Drniš 22320

Financial Manager Of The Project: Ante Galićante.galic@drnis.hr, 022/888-846, Trg kralja Tomislava 1, Drniš 22320