Poziv za prezentaciju Mjere 6.3. Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje od 2014. do 2020. godine

Objavljeno u Obavijesti

Lokalna akcijska grupa Krka organizira edukaciju za potencijalne korisnike podmjere 6.3 – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava unutar mjere 6 - Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Edukacija će se održati 11. lipnja (četvrtak) u Maloj gradskoj vijećnici u Drnišu s početkom u 9 sati. Predavač na prezentaciji je gospođa Đurđica Matoš, iur, konzultant, direktorica tvrtke Aurora Consulting d.o.o.

Korisnici mjere su mala poljoprivredna gospodarstva čija je ekonomska veličina u trenutku podnošenja Zahtjeva za potporu od 2.000 eura do 7.999 eura, a upisana su u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava.

Potpora se dodjeljuje za provođenje aktivnosti navedenih u poslovnom planu s ciljem modernizacije i unapređenja procesa rada i posovanja i/ili povećanja proizvodnog kapaciteta poljoprivrednog gospodarstva.

Prihvatljive aktivnosti mogu se odnositi na: kupnju domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, kupnju, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih subjekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade kao i niz drugih aktivnosti.

Visina potpore po korisniku u ovoj podmjeri iznosi 15.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Ukoliko Vaše poljoprivredno gospodarstvo zadovoljava uvjet ekonomske veličine od 2.000 eura do 7.999 eura, a zainteresirani ste za modernizaciju ili povećanje proizvodnog kapaciteta poljoprivrednog gospodarstva pozivamo Vas na edukaciju o mogućnostima i načinu prijave na natječaj za podmjeru 6.3 – Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava.

Prezentacija je besplatna za sve sudionike, a molimo Vas da svoj dolazak potvrdite putem telefona: 022 886 693 ili e-mail adrese: lagkrka@gmail.com najkasnije do srijede, 10. lipnja 2015. godine.

Kontakt osoba je Ivona Malenica, Voditeljica Ureda LAG-a „Krka“.