NAJAVA: Predstavljanje knjige Đure Perlića "Drniški amarcord"

Objavljeno u Obavijesti

U Gradskom muzeju Drniš 10. lipnja u 20:00 sati održat će se predstavljanje knjige Đure Perlića "Drniški amarcord", knjiga kolimni u izdanju EPH.

Nakon dvije tiskane knjige "Drnišanac" 1 i 2, nastale od radio priloga Đure Perlića, inače dugogodišnjeg suradnika Radio Drniša, koje od 2006. godine pod tim nazivom Radio Drniš objavljuje u nedjeljnom programu, svjetlo dana ugledala je i njegova treća zbirka nastala od kolumni iz Šibenskog lista.

Šibenski list i Slobodna Dalmacija upravo su objavili zbirku pod nazivom "Drniški amarcord", u kojoj su saželi priče što pod tim nazivom na drniškoj ikavici Đuro Perlić objavljuje par zadnjih godina u šibenskoj novini. Đuro i u ovim pričama svakog tjedana u Šibenskom listu, zagovara sjećanje na ona naša mjesta na kojima je njegova generacija ljubovala, tugovala, ćakulala, igrala i plesala. I u ovim pričama nema negativnih junaka, već kroz tople, ljudske priče o Drnišancima autor vraća sjećanja na drniški kulturni život i običaje, a sve kako bi se otrglo od zaborava i ostalo budućim naraštajima. Ovim pričama o našim ljudima i mjestima posebnu životnost daju riječi, one koje svakodnevno izgovaraju ljudi ovog kraja, a napose one kojih se nostalgično sjećaju samo stariji Drnišani.

Izvor: Radio Drniš