Projekt besplatnih vođenja za građane povodom obilježavanja Dana međunarodnog priznanja Hrvatske

Objavljeno u Obavijesti

U sklopu projekta "Upoznaj svoju zemlju" Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske i partneri će, pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora te uz potporu Hrvatske turističke zajednice, povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske dana 14. siječnja 2017.godine (nedjelja) s početkom u 12:00 sati organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a; radi se o organizaciji besplatnih vođenja u gotovo 40 gradova s početkom u isto vrijeme.

Ovom akcijom se želi na drugačiji način obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske, pozvati građane da upoznaju gradove diljem Hrvatske i otkriju skrivene priče koje pričaju, budući da svaki državljanin naše zemlje može biti promotor i ambasador svoje domovine, ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine koja je jedino što nas izuzima od globalizacije.

Također se želi ukazati na važnost Pravilnika o zaštićenim lokalitetima koji je u izradi. Naime, zaštićeni lokaliteti će biti jedina mjesta na kojima će djelatnost turističkih vodiča i predstavljanje naše zemlje moći obavljati vodiči koji su educirani isključivo u Republici Hrvatskoj.

U ime Upravnog odbora Udruge turističkih vodiča Mihovil Šibenik, Tina Biluš poziva sve građane Šibensko-kninske županije da prisustvuju besplatnim razgledima gradova koji će se održati 14. siječnja 2017.godine (nedjelja) s početkom u 12:00 sati u sklopu projekta "Upoznaj svoju zemlju". 

U Šibensko-kninskoj županiji razgledi su organizirani u:

  • Šibeniku (kod spomenika Petru Krešimiru IV), 
  • Kninu (kod spomenika hrvatske pobjede "Oluja 95") i 
  • Drnišu (kod spomenika Vrelo života).

Kontakt: Tina Biluš 099/684 1016