Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Gradonačelniku g. Josipu Begonji u Ljubljani uručena nagrada za odabir Grada Drniša u Top 100 destinacija održivog turizma

27. rujna 2016. godine gradonačelnik Josip Begonja i direktorica TZ Drniš Josipa Čupić sudjelovali su u Ljubljani na obilježavanju Svjetskog dana turizma, te je gradonačelnik na svečanoj gala večeri koja je organizirana u sklopu konferencije primio nagradu za Top 100 destinacija održivog turizma

Nagrada je nastala na temelju Destination Stewardship Surveys, godišnjih preglednih istraživanja časopisa National Geographic Traveler, iz razdoblja od 2004. do 2010. godine te nagrade 2014 Sustainable Destinations Global Top 100.

Top 100 održivih destinacija u 2016. je zajednička inicijativa organizacija Green Destinations, TravelMole, Destination Stewardship Center, Asian Ecotourism Network (AEN), te Globalnog vijeća za održivi turizam (GSTC). Nagrada ima podršku više od 60 organizacija i stručnjaka s područja održivog turizma. Od ove godine spomenutim organizacijama se pridružila i svjetska ekološka organizacija Sustainable Travel International (STI).

Grad Drniš se prijavio u srpnju na natječaj, te je nakon provedene evaluacije prijava, stigla obavijest da je Drniš izabran među Top 100 destinacija održivog razvoja turizma. Nominirane destinacije odabrane su od strane međunarodnih stručnjaka za održivi turizam, te stručnog tijela za selekciju kojeg čine članovi gore spomenutih organizacija.

Ovim priznanjem osim što se stiče mogućnost promocije kao Top 100 GGD (Global Green Destinationo) kroz korištenje loga Top 100 GGD i umrežavanje sa ostalim destinacijama održivog turizma, stiče se i mogućnost promocije na Green Travel Map.