Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Obavijest o izboru Drniša kao jednoga od deset odredišta za uređenje vježbališta na otvorenome na temelju glasovanja u okviru projekta Pokret za radost 2016.

Drniš je među deset gradova u Hrvatskoj koji će od Coca Cole dobiti aktivnu zonu za vježbanje u okviru projekta Pokret za radost. Službeno se očitovala Coca Cola priopćenjem koje je danas stiglo u Grad Drniš.

Drniš će igralište dobiti zahvaljujući prvenstveno građanima koji su od 15. travnja do 15. lipnja glasovali za Drniš na stranici pokretzaradost.hr

Među njima posebno su se istaknuli građani okupljeni u Facebook grupi Aktivna zona Drniš koji su svakodnevno animirali Facebook korisnike na angažman.

Za Drniš su glasovali brojni građani, raseljeni Drnišani, prijatelji Drniša iz cijele Hrvatske, iz Poljske, Njemačke, Slovačke i brojnih drugih zemalja ... 

Kod glasovanja Coca Cola je uvažila parametre poput broja stanovnika i broja internetskih priključaka kako bi jednaku priliku za uspjeh dobili svi gradovi u Hrvatskoj.

Sudjelovalo je 127 gradova a Drniš je natjecanje završio na visokom 5. mjestu.

Prva je Hrvatska Kostajnica, slijede Vrgorac, Cres i Imotski.

Nakon Drniša na rang listi među prvih deset koji su izborili igralište su i Vis, Komiža, Slunj, Pleternica i 10. je naš susjedni grad – Knin.

Igrališta će se uređivati u suradnji sa lokalnom zajednicom, Coca Cola će uskoro održati sastanak sa predstavnicima Grada Drniša kako bi dogovorili sve pojedinosti u vezi s postavljanjem, kao što je mjesto, dozvole za uređenje vježbališta, infrastruktura i dr., te kako bi dogovorili rokove postavljanja.

U aktivnoj zoni, odnosno vježbalištu na otvorenome, nalazit će se sprave za vježbanje kojima će se moći koristiti umirovljenici, tinejdžeri, rekreativci, profesionalni sportaši, odnosno svi zainteresirani za aktivan život i vježbanje na otvorenome.

Nakon otvaranja vježbališta će biti predana u trajno vlasništvo lokalnim zajednicama.

Izvor: Grad Drniš, Radio Drniš

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE
1. PDF OBAVIJEST 429 KB Preuzmi