Skip to main content
Grad Drniš  •  Trg kralja Tomislava 1  •  22320 Drniš  •  022 888 830  •  pisarnica@drnis.hr

Grad Drniš i ove godine sudjeluje u obilježavanju Europskog tjedna održivog razvoja (od 30. svibnja do 05. lipnja 2016.)

Europski tjedan održivog razvoja (ETOR) održava se svake godine od 30. svibnja - 5. lipnja. Obilježava se diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj. Ovogodišnji ETOR posvećen je Globalnim ciljevima održivog razvoja.

Nedavno usvojen Program za održivi razvoj 2030. i njegovih 17 ciljeva održivog razvoja ističe ključne probleme koji zahtijevaju hitno djelovanje na svim razinama i uključivanje svih relevantnih dionika. ETOR doprinosi ovom ambicioznom programu, promovirajući aktivnosti organizacija koje koriste pristup "odozdo prema gore", a koje su tematski povezane i podržavaju ciljeve održivog razvoja (SDG). Europski tjedan održivog razvoja ove godine ima za cilj podizanje svijesti o Programu za održivi razvoj 2030. u Europi te poziva lokalne dionike na aktivno uključivanje u aktivnosti za postizanje održivog razvoja, s posebnim naglaskom na ciljeve održivog razvoja.

Grad Drniš, sa svojim ustanovama i udrugama se i ove godine priključio inicijativi o uključivanju u ETOR, kojim koordinira ured Europske mreže za održivi razvoj (ESDN) u Institutu za upravljanje održivosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beču.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE
1. PDF EUROPSKI TJEDAN ODRŽIVOG RAZVOJA - GRAD DRNIŠ 1,34 MB Preuzmi
2. PDF EUROPEAN WEEK OF SUSTAINABLE DEVELOPMENT - TOWN OF DRNIŠ 1,26 MB Preuzmi